20. aug
fornøyelig: Øystein Sunde og Meget i sløyd sørget for god stemning på Prøysentunet søndag ettermiddag. Foto: Trine Jacobsen
 
Svært godt levert
Øystein Sunde og Meget i sløyd leverte fornøyelige søndagssnutter på Prøysentunet.

Publisert: 28.jul.2014 06:16
Oppdatert: 28.jul.2014 06:21

I overkant av 1.000 tilskuere fylte Prøysentunet da Øystein Sunde og Meget i sløyd inntok scenen søndag ettermiddag. Sunde og gjengen sørget for en humørfylt og rappkjefta ettermiddag.

Multitalent

At Sunde trakterer instrumentet sitt på ypperlig vis, det hersker det ingen tvil om. Backingbandet, Meget i Sløyd, bestående av Øystein Fosshagen, Terje Kinn, Knut Hem og «Knerten» Kamjord, er i tillegg bunnsolid. Til sammen har de fem karene snekret sammen et helproft musikalsk show, og det så ut som om de storkoste seg underveis.

Sundes egenskaper som entertainer og poet gjør dessuten de små pausene mellom låtene til topp underholdning.

Det handler om dine barn og mine barn, om kjærlighet beskrevet i etterkant, om bikkja og om typer vi alle har møtt. Han tar det meste på kornet med sitt verbale gjøgleri.

Og på sedvanlig sundevis går det i et rasende tempo.

Det er som om kjeften og fingrene kapper om å være raskest. Om det var kjeft eller fingre som gikk av med seieren på Prøysentunet, det er ikke godt å si. Etter første låt uttalte han lattermildt at:

- Det er rom for ett pust per vers.

Man kan ikke annet enn å tro på det.

Barnetimen

Omtrent midtveis i konserten forlot Meget i sløyd scenen en liten stund. Alene tilbake sto Sunde og fortalte om sin forkjærlighet for regler og rim. Ja, og om sine gamle barnetimehelter, Anne-Cath. Vestly, Thorbjørn Egner og selvsagt Alf Prøysen. Så fulgte han opp med «Hvis dine ører henger ned» og «Fire melk og Dagbla' for i går» - et sjarmerende og deilig pusterom.

Humørfylt

Øystein Sunde og Meget i sløyd leverte hverdagskomikk i en helproff bluegrass-innpakning på tunet. Det var riktignok forventet - veldig typisk Sunde, men det satt. Temaene er så evigaktuelle, tekstene så finurlige og tempoet så imponerende forrykende. Sunde og bandet smilte og lo hele tiden, og humør smitter. Folk klappet og lo, og når det hele nærmet seg slutten ba de innstendig om «én til».

- Da tenker jeg at vi slutter med å spille så fort vi kan, sa Sunde og dro i gang på nytt.

Så satt han fra seg gitaren for siste gang og alle de frammøtte trakk pusten med ham.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke