19. aug
DØD: Sven-Erik Magnusson (t.h.) i danse-orkesteret Sven-Ingvars er død. Her fotografert i 2003 med kollegene Ingvar Karlsson (t.v.) og Patrik Karlsson.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
 
Sven-Ingvars artist er død
Den svenske sangeren Sven-Erik Magnusson er død, opplyser hans sønn.

NTB
Publisert: 22.mar.2017 07:14
Oppdatert: 22.mar.2017 08:39

Magnusson gikk bort natt til onsdag etter å ha vært syk i lengre tid. Som vokalist og gitarist i Sven-Ingvars har han underholdt flere generasjoner av danseglade svensker.

– Pappa var en skikkelig kjempe og etterlater oss i stor sorg etter lang tids kamp mot kreften. Vi i familien fikk en fin siste stund sammen og ønsker nå å få tid til å bearbeide sorgen, sier sønnen Oscar Magnusson til Nya Wermlands-Tidningen.

Te' dans

Så sent som i fjor feiret Sven-Erik Magnusson og bandet 60 år med konserter i hele Sverige. I løpet av karrieren har Sven-Ingvars hatt hele 54 låter på Svensktoppen.

Gjennombruddet kom i 1961 med "Te' dans mä Karlstatösera", hvor Magnusson sang på Värmland-dialekt. Deretter fulgte "Ett litet rött paket", "Fröken Fräken", "Min gitarr" og "Kristina från Vilhelmina".

På begynnelsen av 1990-tallet fikk bandet en renessanse med en sound som var mer inspirert av rocken. De fikk også et nytt publikum etter en opptreden på Hultsfredsfestivalen, samme år som "Två mörka ögon" havnet på Svensktoppen og ble liggende der i 71 uker.

Med siden starten

Magnusson var det eneste bandmedlemmet som hadde vært med i Sven-Ingvars helt siden starten. Han samarbeidet også med andre artister, blant andre Christer Sjögren og Sten Nilsson i Supertrion.

Karrieren hans beskrives som unik i svensk musikkhistorie. I en dokumentar om Sven-Ingvars på TV4 i fjor sa Magnusson at det var bandets verdier som sikret fortsatt suksess. Han erkjente også at bandets framtid avhang av hvordan sykdommen hans utviklet seg.

(©NTB)


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke