22. aug
 
Sweet og 10CC til Tømmerstock
Sweet og 10CC er første band ut til neste sommers utgave av Tømmerstockfestivalen i Brumunddal.

0
Publisert: 20.nov.2015 11:05
Oppdatert: 20.nov.2015 11:06

Det er to band med svært lang fartstid som Tømmerstock-ledelsen nå har offentliggjort. Sweet startet i 1970, 10CC i 1972. Ifølge Rune Myhren skal begge spille på lørdagen under festivalen, det vil si 13. august. Men Myhren forteller at de jobber med å få en norsk headliner til lørdagskvelden, som ennå ikke er klar.

CC ble dannet i Manchester i 1972, med Graham Gouldman som en av stifterne. Og det er Gouldman som etter 2004 har turnert under navnet 10CC, sammen med tidligere medlemmer.

– Det står full respekt av 10CC sin fremdeles pågående appell hos publikum, sier Rune Myhren.

– Nå er en ny generasjon i ferd med å oppdage 10CC for aller første gang.

– 2012 markerte 40-årsjubileet for utgivelsen av 10CC første singel Donna, som nådde No. 2 i britiske listene og kick-startet en bemerkelsesverdig karriere som har ført til at bandet har solgt i overkant av 30 millioner album verden over.

Sweet

Sweets historie begynner i 1970. De første årene ga band og låtskrivere braksuksess, med hits som «Coco» og «Funny Funny». Etter perioden med såkalt med tyggegummipop, gikk bandet over til glam, og senere til hardrocken, med singler som «Turn It Down».

Bandet har vært oppløst og gjenstartet flere ganger, og er nå inne i en periode med utstrakt turnering.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke