21. aug
 
Avsluttet med både swing og snøkrystaller
Med swingende toner fra «Let it snow» avsluttet Løten Storband sin tradisjonelle romjulskonsert i Løten kino 4. juledag med sin eminente leder og trompetist Arne Strømberg i spissen.

Publisert: 29.des.2017 16:59
Oppdatert: 29.des.2017 17:17

For femte år på rad hadde Løten Storband romjulskonsert i Løten kino. Navnet på årets konsert var «Vinterbilder i Løten 2017» og programmet var omfattende og variert. Publikum fikk servert en variert musikalsk kavalkade med alt fra jazzlåter, rock, marsj og julesanger til vakre Prøysen-viser.

Men det som gjorde det hele til en eneste stor musikalsk familiefest, var Løten Storbands satsing på å få fram unge talenter. For hvert år har romjulskonsertene med barn og unge som solister. I år var det fem som fikk vise fram sine musikalske ferdigheter.

Unge solister

Victoria Fredriksberg spilte vakre stykker på sin fiolin, Amalie Stensby Bekkevold og Leni Enberget framførte blant annet «På låven sitter nissen», Bror Åsmund Bekkevold sang både Julekveldsvisa og Romjulsdrøm og en av Lisbeth Fumeros fengende låter var «Rocking around the Christmas tree».

Noen av sangene berørte det aktuelle tema mobbing. Amalie og Leni sang «Stopp ikke mobb» og Bror Åsmund sang «Hvem er ikke redd iblant».

I pausen kunne publikum kose seg med nystekte vafler og gode kaker servert av en elevbedrift fra Løten ungdomsskole. I år var det fire gutter fra Bygdemekk EB som sto for serveringen. I tillegg hadde «Malergruppa» i Løten utstilling på storskjerm.

Musikkpris

Men Løten Storband gjør enda mer for å engasjere barn og unge. Storbandet har sin egen Musikkpris – som deles ut på hver romjulskonsert. Prisen på kr 5.000 går til barn/ungdom mellom 10–18 år fra Løten som spiller eller synger, og som kan være et forbilde for andre unge. I år ble prisen delt ut til Marte Emilsen på 18 år som spiller trombone på tredje året i Løten Storband. Prisen ble delt ut av sangpedagog i Kulturskolen i Løten, Toril Nybrott.

18 musikere

Løten Storband spiller svingende storbandmusikk og har nå eksistert i over 30 år. Fire av medlemmene har vært med fra starten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke