19. aug
AKTUELL: Lars Erik Holter er med et nytt stykke, men er nyoperert – og pendler mellom teateret og sykehuset for å forberede premièren. Foto: Jens Erik Jensrud
 
Sykehuspermisjon for teaterprøver
Lars Erik Holter (52) ble operert søndag kveld. Nå pendler han mellom sykehuset og teateret for å forberede neste ukes premiere på «Nils Klims reise til underverdenen» på Torshovteatret.

Publisert: 29.aug.2017 21:55
Oppdatert: 29.aug.2017 22:01

– Søndag ble jeg operert på grunn av infeksjon i et sår, men nå har jeg permisjon fra sykehuset for å reise til teatret og jobbe med forestillingen, sa han på telefon tirsdag formiddag.

Allerede torsdag er det prøveforestilling, mandag er det generalprøve og tirsdag 5. september er det premiere.

– Det er jo den verste timingen, da, for en instruktør, ei uke før premiere. Det er jo nå alt skal falle på plass, sier Lars Erik Holter.

– Nå er det ordnet slik på teatret, at jeg kan ligge med beinet litt høyt mens jeg jobber.

Han håper å være utskrevet fra sykehuset til helga.

«Nils Klims reise til underverdenen» (1741) er skrevet av Ludvig Holberg (1684-1754), og er gjerne omtalt som Nordens første science fiction-roman.

– Jeg ble kontaktet for å lage en barnevennlig versjon, men jeg syntes jo ikke historien var så barnevennlig da jeg leste den, sier Lars Erik Holter.

En ny verden

Jobben er snart gjort, ikke minst ved hjelp av barn i barnehager i Oslo – og nå presenteres stykket slik på Nationaltheatrets hjemmesider:

«På tiårsdagen får Nils drømmegaven av mamma og pappa. Han blir kjempeglad, men når foreldrene insisterer på at lillesøsteren skal låne gaven blir Nils sur og rømmer i sinne opp på rommet sitt. Der skjer det noe utrolig; plutselig begynner Nils å falle, og han faller og faller og faller. Når han endelig lander, har han kommet til en ny verden. Her snakker menneskene et annet språk, oppfører seg annerledes, og har helt andre regler enn de Nils kjenner fra vår verden.»

Geolog

Opprinnelig handler historien om en nyutdannet geolog, Nils Klim, som utforsker en hule på Fløyen i Bergen, delvis for å imponere de eldre naturvitenskapsmennene, slik at han senere kan bli forfremmet. Ved et uhell snubler han og faller ned i den underjordiske verden og planeten Nazar.

Nå altså en familieforestilling, ved regissør Lars Erik Holter fra Nes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke