19. aug
STILLER: Tore Halvorsen stiller opp i julegrytekonserten der inntektene går til de fattige. FOTO:JENS ERIK JENSRUD.
 
Synger for de fattige
Tore Halvorsen, Merethe Trøan og GT-Sara er noen av artistene på årets julegrytekonsert i Hamar.  

Publisert: 09.des.2013 14:25
Oppdatert: -

 - Det er aldri noe problem å få folk til å stille opp på julegrytekonserten, forteller Jan-Egil Løvbak fra Foreningen Under Brua. I åtte år har de samarbeidet med Frelsesarmeen i Hamar om å skaffe penger til byens fattige.

- Vi har hatt en stor økning siden i fjor. Spesielt av fattige barnefamilier og enslige, forteller Laila Granseth, leder for Hamar Korps, Frelsesarmeens avdeling på Hamar.

- I løpet av to timer på matutdelingen hadde vi over 70 personer innom, sier Granseth, og legger til at hun er veldig takknemlig for arbeidet Løvbak og co. legger ned i den årlige konserten.

Halvorsen og Trøan på plass
- Alle artistene opptrer gratis for Frelsesarmeen, og det samme gjør 3kLive, som styrer lyden. Det er utrolig hyggelig, forteller Løvbak.

Grytekonsertveteranene GT-Sara og Håkon Haga er på plass i år igjen. Det samme er Toril Beate Nilssen, Merethe Trøan, Tore Halvorsen og Helge Støholen og Paddys Underground Party People. Og jobben som konfransier har Løvbak gitt til Per Cato Risberg.

- Jeg lover at det blir en hyggelig og fin to timers konsertopplevelse, sier Løvbak.

Første gang på Gregers
Nytt av året er at konserten har blitt flyttet innomhus, nærmere bestemt Gregers i Grønnegata.
- Vi har selv strevet og slitt med telt utendørs midt på vinteren, og tilbød oss å huse arrangementet i år, forteller daglig leder Jørn Nielsen.

Konserten er søndag 15. desember.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke