19. aug
NOMINERT: Hanne Lystads arbeid for Hamar er satt pris på av så mange. Nå er hun igjen nominert til æren «Mesterborger av Hammer by».
 
Takk til Hanne
Fagforbundet takker. Historielaget takker. Katta takker, elever, kolleger, byens borgere - og vi takker. Alle takker Hanne Lystad.

Publisert: 01.jun.2011 07:30
Oppdatert: -

Det skulle vel også bare mangle. At det takkes. Så mange som har lært mye, noe - og kanskje bare litt om sin egen by, takket være Hanne.
«Byvandringenes mor fortsetter å virke i det stille og finner fram til og formidler stadig opplysninger om Hamars nære og ikke fullt så nære historie», heter det i nominasjonen av Hanne Lystad til æren som Mesterborger 2011.

Hun har vært nominert tidligere. To ganger. Men hun har også blitt kåret til «Hamarsingen», og fått Hamarprisen, som er en kulturpris som hvert år deles ut av formannskapet i Hamar. Og hadde det vært flere priser knyttet til Hamar by, så hadde Hanne Lystad vært involvert uansett.
Vi må gjenta litt fra forrige gang hun var nominert: ordfører Einar Busterud har utnevnt henne til byens syklende ambassadør, Knut Faldbakken har foreslått å sette henne på sokkel - og selv har Hanne Lystad sagt det på denne måten, i Hamar Arbeiderblad:
- Hvorfor holder jeg på med disse vandringene år etter år, uansett vær og gjøremål? Fordi det er folkeopplysning, fordi jeg tror folk får et nærere og tettere forhold til sin egen by dersom de får vite mer om dens historie og naturgitte forhold.
Til vinteren fyller hun 70 år, Hanne Lystad, hamarsing i tredje generasjon og den tredje lektor Lystad på Katta. Hun vokste opp som ungdom i Hamar på femtitallet, og solgte buljong for bandygruppa den gang Hjallis gikk på 16.32,6 på Hamar Stadion. Hun gikk ut som russ på Katta sammen med Knut Faldbakken i 1960, og så tok hun en sving utenom byen, som så mange andre, til studier i Oslo, og så kom hun tilbake til sitt kjære Hamar - og siden har hun vært her. Og lært opp både den ene og den andre.
Og alle er så veldig takknemlige. Og det skulle bare mangle.
Hun er takket for sin iherdige innsats for Hamar Historielag gjennom veldig mange år, hun er takket som lærer på Katta, hun er takket for jobben som lokalpolitiker, og for at hun stiller opp, som for eksempel i et medlemsmøte i Fagforbundet, avdeling 139 i Hamar, eller selvfølgelig Rolf Jacobsen-dagene hvor hun i år inviterte til poetisk byvandring, denne gang sammen med Tore Stenersen.
Kanskje kunne tittelen Mesterborger 2011 være en slags felles takk fra byens innbyggere. Hun er nominert. Fortjent.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke