24. aug
TAKKNEMLIG: Karoline Amb er glad og takknemlig for å bli nominert som "Årets Mesterborger".
FOTO: REMI LAAKSO.
 
Takker allerede
Karoline Amb (31) er takknemlig allerede. For nominasjonen.

Publisert: 01.jun.2017 06:22
Oppdatert: 01.jun.2017 12:42

Ung, flink i mange år – og fortsatt har hun ikke stukket til by’n.

– Det passer nok bedre for Frida Ånnevik, ler Karoline Amb.

Hun selv ble her, på Hedmarken. Og jobben hun har gjort er lagt merke til. «Har stått bak en rekke show og større arrangement i Hamar og på Hedmarken. Aktiv også som sanger og artist i ulike sammenhenger», heter det i nominasjonen.

Og ikke minst er hun fylkeskontakt for UKM Hedmark, og i nær og sterk kontakt med flere ungdom enn de fleste.

VIKTIG

– Hva tenker du om å bli satt pris på i en slik sammenheng?

– Det er fryktelig inspirerende for meg. Hvem som har nominert meg, det vet jeg ikke, men denne type anerkjennelse er så stas. For meg mer stas å bli anerkjent i lokalmiljøet enn nasjonalt. Det er her jeg lever og virker, sier Karoline Amb, og fortsetter:

– Det er viktig at vi gjør oss interessante her vi her, at vi har noe å by på, og da er det viktig at noen går foran.

UKM

For de fleste er Karoline Amb kjent fra sine konserter, fra sine show, og fra andre jobber på scenen. Men selv liker hun like godt jobben hun gjør som fylkeskontakt for UKM.

– Jeg liker å jobbe med ungdom, og jeg liker kontakten med dem, og at det er plass for alle. Og det varmer når jeg får tilbakemeldinger. Senest fra ei jente på 16 år, som sendte meg en tekstmelding: «Jeg vil gjerne være med å jobbe videre med UKM, fordi jeg føler at jeg gjør noe jeg mestrer og jeg føler at jeg gjennom dette arbeidet har ekte venner. Og at alle er velkommen, det er nytt for meg.»

– Så klart det gjør noe med meg å få slike tilbakemeldinger.

LATTER OG TÅRER

Og når det gjelder egne opptredener:

– Drømmen er alltid å få publikum til å le og gråte, så klart. Det å kunne røre ved noen, at vi betyr noe for mottakeren.

– Har du alltid vært flink, siden du var liten?

– Jeg er en sjauer, jeg har stor arbeidskapasitet, og når jeg bestemmer meg, så gjennomfører jeg. Så får det heller være at det ikke er helt perfekt. Jeg blir bedre av å prøve.

– Flinke folk søker gjerne mot større scener i større byer. Du ble her. Hvorfor?

– Jeg liker meg her, jeg liker Hedmarken, det er spennende folk, utfordringene jeg trenger finnes her.

Nå er det klart for Amb-show, på Domkirkeodden, på Tingnes og på Toten. Og Karoline kommer med nytt album på høsten, «Skinnlaus». Og så er hun en av flere som skal presentere Hamars nye revy, «Lutefiskrevyen», litt senere på høsten.

Nå er hun nominert til pris i lokalsamfunnet for sitt engasjement, «Årets Mesterborger». Diplomet ville hun spikret på veggen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke