25. aug
FESTKONSERT: To tusen kom til festkonserten under Kirsten Flagstad Festival. Nå har festivalen også mottatt støtte fra Hedmark fylkeskommune, til videreutvikling av arrangementet. Foto: Kristian Einang
 
Flagstad-festivalen og Anjazz fikk støtte
Kirsten Flagstad Festival fikk 200.000 og AnJazz fikk 100.000. Hedmark fylkeskommune deler ut en million til videreutvikling av større arrangementer i Hedmark i 2017.

Publisert: 20.jun.2017 23:04
Oppdatert: 20.jun.2017 23:27

– Er det sant?! Så bra!

Anja Katrine Tomter var mer enn fornøyd da hun fikk vite at AnJazz mottar 100.000 kroner.

– Vi søkte for å utvikle barne- og ungdomstilbudet vårt, samt for å styrke en egen scene for lokale artister. Pengene trengs, men det betyr også mye for oss at Hedmark fylkeskommune støtter opp om vårt arrangement. Og jeg har jo hatt litt på følelsen at fylkeskommunen har heiet litt på AnJazz, sier Anja Katrine Tomter.

Fornøyd er også styreleder for Kirsten Flagstad Festival, Christel Meyer

– 200.000 kroner er virkelig til hjelp for oss, men støtten bidrar også til å styrke motivasjonen. Slik er det for festivaler som er bygget på frivillighet og dugnad, sier Christel Meyer.

Kirsten Flagstad Festival har et budsjett på i underkant av tre millioner, så 200.000 kroner er en god slump penger også for den festivalen.

En god plan

– Vi har hold på i 12 år og vi har et stort behov for å videreutvikle oss. Også når det gjelder organisering, Vi vil bruke midlene på hente inn profesjonelle, en workshop, kanskje en undersøkelse, og vi trenger en god plan framover mot 2020, sier Meyer.

Da er det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født.

Den andre som fikk støtte til videreutvikling er Solør-mart’n (200.000), Livestock Event, Fjelregionen (200.000), Movies on War, Sør-Østerdal (200.000) og Kongsfesten, Kongsvingerregionen (100.000).

Det kom inn 18 søknader.

Spydspiss

Om Kirsten Flagstad Festival heter det blant annet: «Festivalen skal utvikle seg til å bli en kulturell spydspiss i Hamarregionen. Målet er å komme opp på nivå med Peer Gynt-stevnet i Gudbrandsdalen. Merkevaren Kirsten Flagstad skal profesjonaliseres og utvikles videre.»

Og om AnJazz: «Jazzfestivalen ønsker å utvide sitt tilbud, og satser på nye målgrupper: Barnehagebarn, barn og unge i institusjoner/bofellesskap, beboere på asylmottak, og innsatte i fengsler, De to siste gruppene er også aktuelle å få med som frivillige.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke