17. aug
 
Talentenes store kveld
Med sang, dans, musikk og kunst viste Hamar-ungdommen seg fram fra sin beste side.

Publisert: 04.mar.2017 22:05
Oppdatert: 04.mar.2017 22:05

- Jeg meldte meg på UKM fordi jeg ville vise fram hva jeg kan, sier Julie Cocozza (11). Hun var blant ungdommene som virkelig imponerte under årets UKM (Ung kultur møtes) i Hamar. 71 ungdommer var påmeldt til mønstringen, og talentene leverte en variert forestilling med både sang, dans, beatboxing og instrument-traktering. Årets kunstutstilling var montert i kulturhusets passasje.

Julie Cocozza stilte som en av kveldens yngste deltakere, og den unge danseren var på scenen med to ulike innslag. 

- Jeg danset først med PS:Dance Crew, men jeg fant ut at jeg også ville danse alene. Jeg var litt nervøs, men det gikk bra etter hvert. Det var både skummelt og fint, ettersom jeg fikk vist hva jeg kan, sier Cocozza. Hun forteller at det er flere grunner til at hun liker å danse. 

- Med dansen føler jeg at jeg utfyller meg selv. Jeg kan uttrykke følelser og hvem jeg. I tillegg er det kjempehøy, smiler hun. Cocozza forteller samtidig at hun garantert kommer tilbake til UKM-scenen. 

- Det var kjempemorsomt å være med, og jeg er helt sikker på at dette er noe jeg kommer til å fortsette med, sier hun. 

God underholdning

I salen var det mange som hadde møtt opp for å oppleve årets UKM-forestilling, og publikum lot seg imponere av de unge deltakerne. 

- De er virkelig flinke. Her er det veldig mange talentfulle ungdommer, istemmer Pia Westrum Jørn Berstad og Sofie Berstad. Den blide trioen fra Hamar fulgte forestillingen fra første rad. 

- De lager et virkelig bra show. Dette er kjempetøffe ungdommer som virkelig byr på seg selv, sier Westrum. 

Glade Debutanter

Bak scenen kunne man spore både nerver og enorm lettelse blant deltakerne. Noen hadde allerede vært på scenen, mens andre ventet spent på at det var deres tur til å stå i rampelyset.

- Det var veldig morsomt å være med. I år var jeg med på UKM for første gang, sier Mina Dahlsveen Hagen (16), som sang Ed Sheerans "One". 

- Jeg føler at det gikk ganske bra, og jeg var ikke spesielt nervøs, sier hun. Camilla Alnes (18) skulle på scenen litt senere på kvelden.

- Akkurat nå er jeg ganske nervøs. Jeg skal synge "Where i stood".

- Jeg meldte meg på UKM fordi jeg trenger litt spenning i hverdagen. Det å synge for andre folk er noe jeg egentlig ikke driver med til vanlig, og jeg er med for å komme litt ut av komfortsonen. Det er viktig å bryte noen barrierer, sier hun. De unge artistene forteller at de er strålende fornøyd med at de under UKM får mulighet til å vise seg fram på en ordentlig scene. 

- Det er et virkelig bra konsept. Her finner man mange gjemte talenter, og det er viktig at ungdommene har et tilbud, sier Hagen. Alnes påpeker at UKM også er en sosial møteplass. 

- UKM er en god samlingsplass for unge talenter, og man møter mange nye folk i løpet av helgen, sier hun.  

Se bilder øverst i saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke