18. aug
Danser ned langs gata: Her med blant annet Joe (Eirik Rogndahl), Nick (Sigurd Årnes), Mabel (Katja Helland Perminow) og Tyrone (Hans Kristian Bergan) i en av stykkets energiske dansescener.foto: paula Bjertnes
 
Talentfull ungdom
Fame har blitt en musikal hvor mange av Ajers elever gjør en glimrende innsats, og viser at dagens ungdom kan mye mer enn å sitte ved PC-en.

Publisert: 14.feb.2012 06:21
Oppdatert: -

Hamar
Forestillingen blir båret av flere talentfulle ungdommer, som lever seg godt inn i rollene sine. De presenterer energisk dans, sprek skuespillertalent, utfordrende sang og sist men ikke minst viser de at de kan stå på en scene og underholde sitt publikum.
Fame er på ingen måte en lett forestillingen. Den har ikke den dynamikken som forrige oppsetting, Hair, og krever mye mer av sangerne og musikerne. Det 18-manns sterke bandet, som sitter godt gjemt over scenen, gjør en god innsats, og legger alt til rette for at sangerne kan stråle.
Det gjør flere av dem. Mathilde Gaalaas-Berg som spiller Serena har en spesiell god klang i stemmen, og får «En søt romance» virkelig til å bli romantisk. Eirik Rogndahl, musikalens klovn, gir full innsats i sin «Da får jeg stå», og Hans Kristian Bergan viser seg til å være en troverdig rapper i «Tyrones rap».

Godt bruk av scenen

Tekstene er til dels lange og kompliserte, og her gjør Sigurd Årnes i rollen av Nick en formidabel jobb. Som dramastudent får han krevende teksten i stykket, som han reproduserer uten noen form for anstrengelse, og alltid like tydelig.
Også alle de fire lærerne er meget troverdige og herlig strenge og bestemte, dog sympatisk. Som grepet ut av det ekte livet! De beveger seg godt, mens de sier sine replikker, og slik har hovedrolleinnehaver Anita Kristiansen en stor utfordring. Hun er tross alt den som har mest tekst. Rollen klarer hun med stor overbevisning. Med bevisst bruk av hele scenen flørter hun med sine medspillere og publikum. Det er en fryd å se på.

flytende sceneskift

Forestillingen består av mange scener, som beskriver livet på High School for Performing Arts gjennom fire år. Dermed er det mange sceneskift, som blir løst på en utmerket måte. Orkesteret spiller, mens scenearbeidere står klare.
Det er en utfordring å få det riktige uttrykk i hver scene, og det lykkes i mange. Slik får elevene visst både konflikt, humor, romantikk og glede. Det står respekt av valg av stykket, og det er helt sikkert at mange av elevene vil vokse enormt i sitt uttrykk.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke