25. aug
Performance: Lukas Dehi er frivillig til å spille i performance-kunst prosjektet til svenske Anton Claesson.foto: David William Øynes
 
Tangen Kunstfestival med allmenn moral
Arrangerer kunstfestival på Tangen for å gjøre kunst tilgjengelig for folket.

Publisert: 02.jul.2017 22:30
Oppdatert: 02.jul.2017 23:04

To partytelt med veggene fulle av malerier, skulpturer, keramikkbegre og diverse kunst står på en gressplen ved et åpent murhus, tre-fire steinkast unna Mjøsas bredder. Mennesker uten hastverk tusler rolig fra utstilling til utstilling, og beskuer de forskjellige kunstverkene på Tangen Kunstfestival.

Kunstfestival

- Hei, og velkommen. Nå er det tid for litt program, innleder Oda Sander, festivalarrangøren, og presenterer et performance-kunstinnslag av Anton Claesson fra Sverige.

En frivillig fra publikum, den unge gutten Lukas Dehi, ble plassert på en pinnestol foran publikum inne i et av partyteltene. Svenske Dehi fikk instruksjoner om hva han skulle gjøre på øret, gjennom et lydopptak. En lang stillhet fulgte, før Lukas Dehi dramatisk fortalte en historie som han fikk opplest. Publikum fulgte nøye med på alt som skjedde. Etterpå bar det inn i stuen til arrangør Oda Sander, hvor Lisa Brusewitz holdt en intimkonsert med selvskrevne låter hun akkompagnerte med et piano.

initiativtaker

- Jeg får hjelp av noen, men det er vel jeg som er leder og initiativtaker, sier Oda Sander, og ramser opp folk som har hjulpet henne i prosessen mot Tangen Kunstfestival 2017.

- Det er ulike årsaker til at jeg velger å arrangere festivalen. For det første har jeg et instalasjonskunstverk der borte.

Oda Sander peker mot et telt med et basseng hvor det flyter en båt med en madrass. Kunstverket heter «No Pressure».

- En annen grunn er at jeg synes at kunstverdenen er så stengt. Det er ofte slik at kunstnere bare ser hverandres kunst, og at kunsten bare finnes ute i byene. Jeg kjenner mange kunstnere rundt her, som jeg vil at folk skal se. Også vil jeg vise hvor mye som kan være kunst, og åpne opp for at det ikke er enkeltpersoner som eier kunsten. Det er vi som eier kunsten, legger hun til og refererer til allmennheten.

Både lokalt og svensk

Utstillerne på Tangen Kunstfestival var både kunstnere fra Tangen, Vallset, Ottestad, Hamar og Elverum. Det er også et knippe svensker som bidro med kunstverk til festivalen.

Flere kunstinteresserte fra både innenriks og utenriks nøt godværet blant likesinnede på Tangen Kunstfestival denne helgen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke