25. aug
Finnstadfest volume 2: Veslemøy Holseter (22) fra Grue inntok den laftete låvescenen med bandet Wet Mouth, som hadde reist fra Liverpool til Tangen for anledningen. F.v.: Maxwell Ratzky, Holseter (i midten) og Sophie Nicole Ellison. Bak på trommer Samuel
 
Tangenskogens egen låvefestival
En grasrotfestival samlet sju band og over 60 publikummere til låvefest på Finnstad bruk.

Publisert: 27.jul.2011 12:57
Oppdatert: -

En grasrotfestival samlet sju band og over 60 publikummere til låvefest på Finnstad bruk.
Regntunge skyer ligger tett over den viltre tangenskogen sist fredag. For andre året på rad skal Finnstad bruk bli et valfartssted for feststemte mennesker i alle aldre fra omegn. Kippersund-familien, som bor på plassen, har ryddet låven festivalklar. På den hjemmesnekrede scenen står lyskastere i grønt og rødt klare til å skinne. Mikrofonstativet lengter etter å bli fylt med nye melodier. Utenfor står partytelt og parasoller, og under gløder det i varme griller og et eget suppekjøkken. Snart skal himmelen åpne seg, men Finnstad-folket er forberedt.
Innkjørsveien fylles sakte med biler, og en buss fra Hamar stopper i nærheten. De blir møtt av Johanne Margrethe Kippersund Nesdal (21). Hun står i bresjen for låvefesten, og lover lokal musikk fra nesten alle sjangere, utsalg av hjemmelagd suppe og vafler, og ikke minst en rikelig dose mygg. På scenen står Beat of the Street, The Hobnobs, Lisa Nybrott-band, Ted Glen Extended, Wet Mouth, New Brian og The Klosettlers.
Hver hele time inntar et nytt band scenen. Veslemøy Holseter (22) fra Grue har invitert med seg sitt Liverpool-baserte band til Hedmarken. Til vanlig er de fire musikerne studenter ved LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), men denne kvelden spiller Wet Mouth på rurale og ukjente trakter. Fra scenekanten framfører bandet egenkomponerte låter om nakenbading i sommernatten. Stemningen blir elektrisk da fjorårets Finnstad-yndlinger The Klosettlers trer fram i scenelyset. Sist sommer skal de ha knust to vannklosetter på scenen. Denne gangen holder de seg til rosa leopard-tights, matrosskjorte og hyppig ølspruting. Tullebandet synger om ting som hører nettopp klosettet til, men framførelsen er tidvis proff og imponerende.

Mørket senker seg over bruket, og trampolinen står igjen som en sølepytt. I et av låvens avlukker ser festivalens egen spåkone Emma Skåret inn i framtiden med krystallkule, kort og lykkeboller. Improviserte keyboardtoner smyger seg ut gjennom låvedøra. Noen finner veien til telt og madrasser, mens andre blir oppe til scenelyset slokkes for denne gang.

- Jeg har hatt en drøm veldig lenge om å bruke de mulighetene denne grønne lungen uti skogen byr på. Jeg ville vise fram de fine kreftene som finnes rundt her. Dette er en møteplass for flere generasjoner. Her finnes ingen øvre eller nedre aldersgrense. Dessuten hadde jeg ikke penger til å reise på festival. Da var det fint å kunne lage en selv, forteller Johanne Kippersund. Hun har planlagt Finnstadfesten siden i vår. Terrorangrepene fredag brakte en annen atmosfæren til arrangementet.
- Det var flott å kunne samles rundt noe positivt og trygt på en sånn dag. Responsen fra deltakerne har vært veldig god. Folk vil tilbake, sier hun.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke