22. aug
Kjærlighet for musikk: Et av Ole Jose Norum favorittsteder er bak et miksebord, i sommer skal han tilbringe mye tid bak det rundt om i verden. FOTO: Torkild GroveN
 
Tar ferien bak miksebordet
Mens nordmenn flest bruker høye summer på festivalsommeren, får Ole José Norum fra Stange betalt for å dra Europa rundt og spille favorittmusikken foran et tusentalls mennesker.

Publisert: 08.jul.2015 08:06
Oppdatert: 08.jul.2015 08:08

Fredag gikk en liten drøm i oppfyllelse for stangesokningen Ole José Norum. Da spilte han foran 2.000 mennesker på Skjærgårds Music & Mission Festival i Tvedestrand.

For ti år siden stod en ung, musikkglad fyr foran den samme scenen og lot drømmen om å en dag stå på den samme scenen bli et mål.

I dag går han under scenenavnet Vidales, og lørdag spilte han og Jesus Loves Electro foran 4.500 lørdag på den samme festivalen.

Ut i verden

Norum har jobbet som DJ i en årrekke, men det har kun vært ved siden av hovedjobben som sykepleier. Dette året har derimot vært mer hektisk enn tidligere.

– Jeg er enda på det nivået at jeg må se an hvor det ender. Men jeg merker at det begynner å løsne litt nå. Spesielt når man når visse milepæler og drømmer man har satt seg. I høst skal vi for eksempel spille i Oslo Spektrum. Det gleder vi oss enormt til, sier han.

Norum spiller i Jesus Loves Electro, som har hatt flere nummer én-singler på iTunes Norge sin liste for elektronikkmusikk. Gruppa spiller i hovedsak innenfor sjangeren EDM (se egen faktaboks). De kjennetegnes blant annet med at deres kristne tro kommer tydelig fram i musikken og i sceneshowet.

Gruppa hadde sin oppstart i 2010 og har senere spilt over store deler av landet samt flere steder ute i Europa. Nå skal de ut i verden.

– Til høsten reiser vi til Guatemala. I tillegg skal vi spille i Sverige, England, Frankrike og Norge utover sommeren, sier Norum.

I alt er det over 10.000 som følger dem på Facebook, og de har faste følgere verden over.

Røtter på Hedmarken

Selv om Norum for tiden bor i Oslo, og mye av sommeren blir brukt på å reise rundt på festivaler, er hjertet fortsatt plassert på Stange-bygda.

Til sommeren er han blant annet med og arrangerer Summerfade Festivalen i Hamar. Og til helga spiller hen nok en gang på hjemmebane.

– Det er alltid spesielt å spille i Hamar. Da møter man kjentfolk og får vist de andre guttene i gruppen hvor man kommer fra, avslutter han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke