17. aug
TATT AV: TV3-serien «Rekyl» med Silje Torp (f.v.), Odin Waage fra Hamar, Jesper Malm og Inga Ibsdottir Lillaas er tatt av skjermen. FOTO: TV3 / Bendik Stalheim Moeller
 
– Har ikke levert de seertallene vi ønsker
TV3-krimserien «Rekyl», med Hamar-gutten Odin Waage som en av hovedkarakterene, blir tatt av TV-skjermen etter bare tre episoder.

Publisert: 28.apr.2018 10:21
Oppdatert: 28.apr.2018 10:29

Det melder Dagbladet fredag.

Krimserien på TV3, med Hamar-gutten Odin Waage i rollen som karakteren «Robin», hadde premiere 5. april, men er allerede nå fjernet fra TV-progammet til Viasat-kanalen.

– Dette ble en tøff vår for oss alle, og vi har ikke klart å lage den serien med det lille ekstra. Noen ganger bommer man, og så får man bare lære av det, sier serieskaper Arne Berggren til Oslo-avisen.

KAN SEES PÅ NETT-TV

I følge TV3s kommunikasjonssjef Line Vee Hanum er det dårlige seertall som fører til at kanalen fjerner serien fra lineær TV.

Men er du en av de som liker serien, så er det håp. Alle episodene blir gjort tilgjengelig på TV-kanalens nettplattform.

– Rekyl har ikke levert de seertallene vi ønsker på lineær-tv, og da har vi andre plattformer vi ønsker å bruke. Vi skal ha en evaluering av sesongen etter at den er ferdigsendt, forteller Hanum til Dagbladet.

Den første episoden skal ha hatt 56 000 seere på skjermen, mens 7000 så reprisen. 

Heller ikke anmelderne var særlig begeistret for serien. VG og Aftenposten rullet en treer, mens Dagbladet og Dagsavisen rullet en toer.

– LITT FOR COCKY

Produksjonsselskapet Shuuto har tidligere produsert serien «Elven» for TV3, en serie som ble langt mer populær. Serieskaper Berggren har derfor en teori om at produsentene ble for selvsikre.

– Det er beinhardt i en sånn sjanger, og vi ble litt for cocky. «Elven» gikk bra etter hvert og ble solgt til utlandet, men vi klarte ikke det samme denne gangen, innenfor det budsjettet og den korte fristen vi hadde. Det er en ny tid nå som krever enormt mye av serieskapere. Det har ikke vi klart og kan ikke skylde på noen, sier Berggren til Dagbladet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke