19. aug
SVEN-BERTIL TAUBE: Til Hamardomen.
 
Taube til Prøysenfestivalen
Sven-Bertil Taube blir en av hoved-attraksjonene på årets Prøysenfestival.

Publisert: 01.mar.2011 07:48
Oppdatert: -
Sven-Bertil Taube blir en av hoved-attraksjonene på årets Prøysenfestival.
For en drøy uke siden ble han presentert som «Skandinavias siste virkelige gentleman» hos Fredrik Skavland. I juli kommer Sven-Bertil Taube til Prøysenfestivalen for å gjøre sin eneste planlagte konsert i Norge i sommer.
Konserten er lagt til Hamardomen 21. juli. For det ligger an til å bli en tradisjon at én av konsertene i Prøysenfestivalen holdes i Hamardomen. I fjor var det Hedi Gjermundsen Broch som gjorde sitt Prøysen-program der. I år blir det Sven-Bertil Taube, som gjør sitt Taube-program.
For han er Evert Taubes sønn, og har i tillegg bemerket seg som en utmerket skuespiller i filmer som Jerusalem, Millennium-trilogien og Arn-Tempelridderen. Men han er også en utmerket sanger i en sterk skandinavisk visetradisjon.
Hans fars viser står da også sentralt i de fleste konsertene han gjør. I tillegg kan man ofte høre Prøysens nære samarbeidspartner Ulf Peder Olrog på repertoaret, bemerker programansvarlig Hogne Moe.
- Mest kjent fra dette samarbeidet er kanskje Olrogs Resan til Cytere, som vi i Prøysens versjon kjenner som Så seile vi på Mjøsa.
- Nils Ferlin er en annen hyppig viseforfatter hos Sven-Bertil Taube, mest kjent hos oss for originalteksten til Prøysens Mitt hjerte er ditt, forteller Hogne Moe.
Fra før er det kjent at årets Prøysenprisvinner Tonje Unstad kommer til Prøysenfestivalen, som arrangeres fra 18. til 24. juli.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke