14. des
MJØSA: Ove Røsbak, Viggo Sandvik og Jon Lotterud ser nærmere på mennesker som bor rundt Mjøsa.
 
- Bære je itte ser Mjøsa

Publisert: 07.feb.2012 04.12
Oppdatert: -
Viggo Sandvik, Ove Røsbak og Jon Lotterud møtes til verbale og musikalske rundkast på Fremad i Ringsaker onsdag klokka 19.00.
Viggo Sandvik, Ove Røsbak og Jon Lotterud møtes til verbale og musikalske rundkast på Fremad i Ringsaker onsdag klokka 19.00.
Arbeidstittelen « - bære je itte ser Mjøsa», er ikke ment som noen forestilling, teaterstykke, revy eller noe i den duren. Tittelen henspiller også til Prøysens noe avslappete forhold til det våte element. Ellers innebærer dette slentrende betraktninger rundt menneskene som bor i området rundt Mjøsa,- og vel så det.
Sandvik, Røsbak og pianist Lotterud har en forkjærlighet for bygdelokalene der historikken sitter i veggene. Det er i dette miljøet de har hentet inspirasjon, og det er i disse veggene lokalkulturen sitter igjen og forteller sin historie, understøttet av en aldri så liten eim av flytende gjærbakst, ekkoet fra trekkspillmusikk, en springskalle eller et sprukkent gebiss. Eller for den saks skyld, et hardtslående politisk argument.
Røsbak, Sandvik og Lotterud har alle gitt sine hyllester til lokalsamfunnet gjennom utallige plateutgivelser og bøker. Og når historier fortelles fra Furnesåsen, Hunndalen eller Aurskog, der Lotterud kommer fra, sitter latteren veldig løst.
- Vi synes det er moro å reise rundt å ta fram ei saftig historie og fortelle om folk som vi hadde, og har et forhold til, og le litt sammen med folk, understreker trekløveret, og legger til:
- Og nettopp det siste, «le sammen med», er noe vi har veldig godt av, spesielt på denne tida på året.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke