12. des
HAGEGLEDE: Søndag kan du blant annet besøke hus- og hageblogger Trine Fredrikke Øynes` hage på Ridabu.
 
1000 åpne hager
Søndag inviterer Det norske hageselskap nok en gang til 1000 åpne hager, landets største hageselskap. Stikkord er inspirasjon, erfaringsutveksling, veiledning, kunnskapsspredning, hagefryd og hageglede.

Publisert: 09.aug.2014 04.00
Oppdatert: 09.aug.2014 04.00

I vårt distrikt er det en rekke hager å velge mellom. Hos Trine Fredrikke Øynes på småbruket Godager i Kappvegen 51 på Ridabu er det et restaurert sveitserhus fra 1916, omgitt av gamle epletrær, roser, pioner og oldemorsstauder. Hagen er åpen klokka 11.00-16.00 med salg av diverse stauder, samt kaffe og kaker.

Ottestad hagelag har åpen hage klokka 12.00-14.00 hos Harald Tønseth, Stangevegen 422 i Ottestad. Hagen har blant annet flott utsikt og hagedam.

I Løten er det mulig å besøke to hager klokka 12.00-17.00 i regi av Løten Hagelag. På Ådalsbruk åpner Kjersti og Rolf Wright Hagen i Englaugshagan 14 portene til sin «samlerhage» med en egen fjellhage med lave stauder. I tillegg finnes georginer, gladioler og andre blomster. De har også bærbusker, epletrær og kjøkkenhage. I drivhuset står tomater og druer. Det er salg av planter og kaffe, te, saft og kaker.

I Møllervegen 3 i Brenneriroa ligger staudehagen til Bjørg Lillian Rygg. I hagen vokser riddersporer, peoner, klematis, georginer, iris og utallige små og store stauder, i tillegg til ulike prydbusker og trær. Her blir det salg av kaffe, te, saft og kaker.

Brumunddal Hagelag har åpen hage klokka 12.00-16.00 hos Hedvig Bolstad i Åshøgdvegen 3 på Rudshøgda klokka 12.00-16.00. Hagen er delvis naturhage med stauder og spesielle planter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke