14. des
 
150 år med misjon i Hamar

Publisert: 21.mar.2014 04.12
Oppdatert: -
Hamar misjonsforening og Hamar ældre kvinneforening/Hamar misjonsring ble stiftet i 18763 og 1864, og lørdag og søndag feires 150-årsjubileet i regi av Det Norske Misjonsselskap (NMS). Lørdag klokka 17.00 er det duket for bursdagsfest i Storhamar kirke. Festen byr på et møte med «Gustava Kielland, misjonskvinnen for 150 år siden» i multikunstner Anne Flugstads skikkelse, mens Knut Hallen, tidligere misjonsprest i Thailand og nåværende leder i samarbeidet mellom Den norske kirke og misjonsorganisasjonene (SMM), taler over temaet «Misjon i ny tid». Tensingkoret Praising sørger for sang, og det blir avslutning med bløtkake og kaffe i menighetssalen der det også er misjonsutstilling med Thailand i fokus. Feiringen fortsetter med festgudstjeneste i Hamar domkirke søndag klokka 11.00. Biskop Solveig Fiske, Knut Hallen og prestene Leif Jørn Hvidsten og Per Erik Stave Engdal, samt domkantor Trond Våge og organist Gudbrand Aasen deltar i tillegg til en gruppe fra Hamar domkor. Kirkekaffen serveres i Misjonshuset. Det var et stort engasjement for Det Norske Misjonsselskaps (NMS) arbeid for 150 år siden. At det var 300 misjonsforeninger fordelt på samtlige menigheter i Hamar bispedømme i 1886, forteller om hvor omfattende engasjementet i misjonsarbeidet var. Biskop Halvor Folkestad var mannen som tog initiativet til stiftelsen av misjonsforeningene.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke