11. des
VERTSKAP: Eva Kragnes (Bryhni Søndre), Ingeborg Sørheim (Sveinhaug), Ingerine Amundsen (Lier) og Brit Skurdal Braastad (Simenstad).
 
17. mai på Mjøsgårdene
De fire Mjøsgårdene Simenstad, Sveinhaug, Lier og Bryhni Søndre dekker opp i stuer og saler og hus og hager med hjemmelaget mat 17. mai klokka 12.00-18.00.

Publisert: 15.mai.2014 04.00
Oppdatert: 15.mai.2014 04.00

På Simenstad gård på Rudshøgda serverer vertinne Brit Skurdal Braastad blant annet rømmegrøt og spekemat og et stort grunnlovsdessertbord. Dessertbordene er en av spesialitetene på Simenstad, og du kan nyte herlighetene i gårdens storsal og i Eidsvollrommet. Vi nevner Bjørnsons løvepudding, kremkaker, geléfest, Camilla Collets appelsinfromasj, Wergelandspudding, fruktsalat og småkaker og konfekt. Det er anledning til å bestille bord.

Sveinhaug gård på Rudshøgda åpner godværskafeen. Ellers frister vertinne Ingeborg Sørheim med kremet fiskesuppe à la Mjøsen, Brovolds grove pølser, Kristianiaskinke og fenalår og mer til. Det serveres også vaktelegg fra Nes, og til kaffen kan du nyte vaniljeis med husets rabarbrasaus eller bløtkake. Klokka 14.00 holder Marie Kløvstad Øye festtale, og det rigges opp i hagen til å «slå rotte» og spille klubb og krokett.

På Lier gård i Veldre byr vertinne Ingerine Amundsen på smørbrød med utsikt, grunnlovstallerken med helstekt kalvefilet med tilbehør og dessert eller kake med kaffe og saftdrikk. Knut Braastads vaniljeis og eplesorbet med bærsaus og makroner, bløtkake og kringle med mer blir det også en råd med.

Fra menyen på Bryhini Søndre i Stange nevner vi småretten grønn vårsuppe med røykelaks og husets urtebrød, Vertskapet Eva Kragnes og Stein Harald Bystad frister også med en tallerkenrett med Santa Kristinaskinke og gravet elg på salatseng med dertil egnet tilbehør. Desserten består av vaniljeis med bringebærsaus, rullekake med krem og friske bær eller Bryhni-kringle.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke