14. des
viktig dag: Leder for Kvinnemuseet, Kari Sommerseth Jacobsen kan du høre. Det blir også blomsternedleggelser.
 
8. mars markeringer
Årets 8. mars blir markert, eller kanskje rettere sagt feiret, flere steder i Hedmark. Det er umulig å få med seg alt, men her kommer en aldri så liten sammenslåing av en del som foregår. I 2013 er det 100 år siden kvinnene i Norge fikk full stemmerett, på lik linje med menn! Derfor vil 8. mars også brukes til markering av Stemmerettsjubileet.

Publisert: 07.mar.2013 04.15
Oppdatert: -
Markeringen starter med at Likestillingssenteret innbyr til stemmerettsfrokost. Leder for Kvinnemuseet, Kari Sommerseth Jacobsen vil holde innledningen: Stemmer!- Milepæler i likestillingshistorien. Så vil Andrea Sjøvoll, leder i Press (Redd Barnas ungdomsorganisasjon) snakke litt om utseende, kjønnsroller og seksualisering i reklamen. Altså blir det både frokost, likestillingshistorie og hvilke utfordringer dagens ungdom står overfor. Arrangementet er åpent for alle og varer fra klokka 08.00-10.00. Likestillingssenteret ligger i Vangsvegen 73 og det er fint om du melder fra at du kommer.
Hamar Soroptimistklubb markerer på sin måte med å legge ned blomster ved Kirsten Flagstad statuen i Hamar klokka 12.00. Så blir det blomsternedleggelse ved Arbeiderkvinnen, Folkets Hus og Hulda Garborg-statuen klokka 12.30.
SV og SU vil i år arrangere tog klokka 18.30 fra Torghjørnet i Hamar til Østre torg. Der blir det appeller, vaffel- og boksalg og musikk. De mener at det er ekstra viktig med markering i år siden det er 100 år siden kvinnene fikk stemmerett.
Distriktslederen i Trygg Trafikk driver for så vidt med sitt. Uansett er det viktig at bilistene klarer å mestre glatta. Derfor lar de jentene få glattkjøringsbane til NAF i Moelv helt for seg selv. Det er bare å møte litt før klokka 18.00. Temaet for denne kvelden er: Hvordan ta kontroll, før det glipper helt.
I Hagelund i Trysil blir det festforestilling i forbindelse med stemmerettsjubileet. Artisten Ingrid Olava vil holde egen konsert. Ellers deltar damekoret Damenes Røst, Liv Simensen, Guro Løken og Tove Lie som både er programleder og vil holde kåseri.
I Stange blir det markering av Stemmerettsjubileet fra klokka 18.00 i biblioteket. Det blir kunstnerisk åpning av Anne Flugstad, Så blir det en oppsetting ved Stange videregående skole. Johannes Berg vil snakke om: Valgdeltakelse, stemmegivning og politisk presentasjon. Fredrikke Marie Qvam serverer intet mindre enn filmkonfekt, mens Ingun B. Amundsen holder foredraget: Våre formødres stemmer.
Altså ingen grunn til ikke å komme seg over dørstokken denne viktige dagen!
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke