23. okt
MØTESTED: Prøysenstua.
 
Åpen Prøysenstue

Publisert: 08.sep.2012 04:13
Oppdatert: -
Prøysenhuset markerer Kulturminnedagen med åpen Prøysenstue søndag klokka 12.00-15.00. Tema for dagen er «møteplasser», et tema som stemmer godt når det gjelder Prøysenstua. I Alf Prøysens barndom var stua møteplass for folk som ferdes langs Præstvegen. Mange var dem som stakk innom på grunn av de gode historiene, og Alf Prøysens mor, Julie, fortalte for alle som kom over dørstokken. Mye har forandret seg siden den gang, men historiene fra Præstvegen og Prøysenstua er udødeliggjort gjennom Prøysens forfatterskap. I nåtid er stua fortsatt en møteplass, og klokka 12.00 har leder i Prøysens venner, Knut Sagstuen, fortellerstund med historier servert i deres eget hjemmemiljø. Sagstuen ledet renoveringen av stua i 1985, og har lang fartstid som formidler av Prøysen og hans forfatterskap.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke