16. des
BIBELSK: Svein Tindberg dramatiserer videre fra Bibelen. Nå er han aktuell med «Abrahams barn».
 
«Abrahams barn»
Skuespiller Svein Tindberg forteller om arbeidet med forestillingen «Abrahams barn» i Ringsaker kirkeakademi i Veldre kirke onsdag klokka 19.00.

Publisert: 10.apr.2012 04.13
Oppdatert: -
Svein Tindberg har gjort stor lykke med forestillinger basert på hellige skrifter.
I 1995-1996 framførte han «Markusevangeliet» for hele 75.000 nordmenn gjennom 220 forestillinger. For denne bragden mottok han Kritikerprisen og Telenors kulturpris.
I 2000 gjorde han en ny framføring, denne gang med «Apostlenes gjerninger».
Nå er han i ferd med å gjenta bedriften gjennom framføringen av «Abrahams barn», en forestilling med tekster som forsøker å hente fram felles røtter innen kristendommen, jødedommen og islam.
Fulle hus på Det norske Teater fra premièren 9. september i fjor og fram til jul har medført ekstra forestillinger praktisk talt fram til påsken i år. Da vil 20-25 000 nordmenn ha sett forestillingen.
I Kirkeakademiets møte onsdag forteller Tindberg om arbeidet med «Abrahams barn», om hvordan og hvilke tekster som ble valgt ut og på hvilken måte han ønsket å formidle dem. Han vil i stor grad legge opp til en dialog slik at publikum kan spørre og kommentere.
Lørdag 24. mars setter Kirkeakademiet opp buss til forestillingen på Oslo Nye Teater. Interessen for å delta er så stor at det opereres med venteliste. Dermed er det rimelig å anta at det blir folksomt i Veldre kirke onsdag kveld. Møtet er åpent for alle.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke