8. des
ANGLIKANSK: Med Stange kirkekor.
 
Aftensang
Søndag klokka 18.00 blir det aftensang for fastelavnssøndag etter anglikansk tradisjon i Stange kirke med Stange kirkekor, kantor Martin Lennox og sogneprest Frede Mandt Fjågesund.

Publisert: 09.feb.2013 04.13
Oppdatert: -
Evensong eller Evening prayer er den spesielle form for kveldsgudstjeneste som finnes i den anglikanske kirke. Formen ble fastlagt av den store engelske liturgikker Thomas Cranmer ved midten av 1500-tallet.
Som i tidebønnen er Evensong bygd opp omkring salmeresitasjon, tekstlesninger, cantica og bønner.
Evening Prayer blir i England utført på mange forskjellige måter, fra en enkel lest versjon til den praktfulle korvesper som daglig synges i de store katedraler. I denne versjonen synges praktisk talt alt av koret.
Versjonen som framføres søndag er identisk med formen for aftensang som praktiseres av guttekorene i de engelske katedraler, med den samme stilistiske variasjon, med barokkmusikk, romantisk musikk og musikk fra vår egen tid side om side og holdt sammen av den engelske katedralstil.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke