10. des
AKEVITTLAB: Med Ivan Abrahamsen.
 
«AkevittLab» og omvisning

Publisert: 23.sep.2015 04.00
Oppdatert: 23.sep.2015 03.59

Nå starter høstens brenning av potetsprit på Atlungstad Brenneri. De første potetene kommer denne uka, og brenningen fortsetter fram til slutten av oktober. Fredag klokka 18.00 kommer masterblender i Arcus, Ivan Abrahamsen, for å holde «AkevittLab» i Malteriet. Han er en av de ytterst få som kjenner de godt bevoktede oppskriftene til de klassiske norske akevittene. Han deler sin kunnskap om historien til det norske nasjonalbrennevinet. Kursdeltakerne får lære om produksjon, kryddertilsetninger og fataromaer i akevitt før deltakerne gruppevis får forsøke å blande sin egen akevitt. Det er begrenset med plasser og påmelding til Atlungstad Brenneri. Kurset varer til klokka 20.30. Det blir også åpne omvisninger hver lørdag klokka 15.00 fram til 24. oktober. Da kan en se poteter i potetmottaket, høre mesken gjære og kjenne de ulike luktene i et brenneri i drift. Etter omvisningen er det akevittforedrag med smaking.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke