Nå starter høstens brenning av potetsprit på Atlungstad Brenneri. De første potetene kommer denne uka, og brenningen fortsetter fram til slutten av oktober. Fredag klokka 18.00 kommer masterblender i Arcus, Ivan Abrahamsen, for å holde «AkevittLab» i Malteriet. Han er en av de ytterst få som kjenner de godt bevoktede oppskriftene til de klassiske norske akevittene. Han deler sin kunnskap om historien til det norske nasjonalbrennevinet. Kursdeltakerne får lære om produksjon, kryddertilsetninger og fataromaer i akevitt før deltakerne gruppevis får forsøke å blande sin egen akevitt. Det er begrenset med plasser og påmelding til Atlungstad Brenneri. Kurset varer til klokka 20.30. Det blir også åpne omvisninger hver lørdag klokka 15.00 fram til 24. oktober. Da kan en se poteter i potetmottaket, høre mesken gjære og kjenne de ulike luktene i et brenneri i drift. Etter omvisningen er det akevittforedrag med smaking.