13. des
Albert Einstein
 
Albert Einstein i våre hjerter

0
Publisert: 04.nov.2014 04.00
Oppdatert: 04.nov.2014 06.31

Aktuelt Forum innbyr til åpent foredrag i Losjehuset Ajertun i kveld klokka 19.00. Rolf Erik Solheim vil holde foredraget: «Albert Einstein i våre hjerter. Virkelighetens vidunderlige realitet» er et foredrag om Einsteins verdens- og livsanskuelse. Det er en refleksjon (og bildepresentasjon) over Albert Einsteins samtaler med Niels Bohr og den indiske poeten, mystiker og nobelprisvinner i litteratur Rabindranath Tagore. Det handler om hva som er virkelighetens ytterste grunn, og hvordan bevissthet kan ha et samband med eller ha innflytelse på materien. Det kan i dag se ut som at naturvitenskapens tro på seg selv, som bare materiell, begynner å slå sprekker. I sprekkene glimter nå spiritualiteten fram. Når sprekkene blir større og lyset sterkere, må vitenskapen ifølge Einstein forene seg med spiritualiteten og underordne seg den globale etikken.

Rolf Erik Solheim er en ansett forfatter og foredragsholder.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke