14. des
PRØYSEN: Forfatter Nils Petter Enstad kommer til Veldre kirke onsdag.
 
Alf Prøysens religiøse landskap

Publisert: 26.apr.2011 04.12
Oppdatert: -
Forfatter Nils Petter Enstad ga i fjor ut boka «I milla seg og himlen. En vandring i Alf Prøysens religiøse landskap». Onsdag kveld kommer forfatteren til Veldre kirkes menighetssal med foredraget «Vekkelse om våren, vandring i Alf Prøysens religiøse landskap».
Enstad har arbeidet med temaet i lengre tid. Det startet med en artikkel om julekveldsvisa, og etter hvert ble det til en bok. Her analyserer han en rekke av Prøysens tekster, og mener blant annet å kunne påvise at Prøysen var sterkt påvirket av de møtene han fikk med frelsessoldatene i Brumunddal i sin barndom.
Enstad har tidligere arbeidet som frelsesoffiser og med informasjon og journalistikk. Han ga ut sin første bok i 1990, om salmedikteren Johan Halmrast.
Siden har han skrevet rundt 25 bøker, romaner, biografier, organisasjonshistorie og studiehefter innen kristendom og politikk.
Til tonefølge av Arild Sandbakken bidrar Karin Andreassen med Prøysen-viser der de religiøse aspektene kommer fram.
Leder av Prøysens venner, Knut Imerslund, leder samtalen etter foredraget.
Ringsaker kirkeakademi er arrangør i samarbeid med Prøysens venner.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke