14. nov
Ringsaker kantori: Det blir både engelsk og norsk kirkemusikk søndag kveld
 
Allehelgensmesse og konsert
Ringsaker Kantori har holdt allehelgenskonsert i hele 18 år i Ringsaker kirke. Et bredt repertoar og en stor solistkarriere er presentert i åras løp. Søndag får publikum møte sopranen Marthe Werring Holmern, organist Roger Andreassen og kantoriet, som ledes av Torgeir Ziener både under formiddagens høymesse og kveldens konsert.

0
Publisert: 31.okt.2015 04:00
Oppdatert: 31.okt.2015 04:00

Allehelgensdag er høytiden da de døde minnes. I Ringsaker kirke starter dagen med høymesse, som forrettes av sogneprest Stian Helland. Navnene til dem som har gått bort siste året leses opp.

Ringsaker kantori synger engelsk folkemusikk av Edward Elgar, Edward Bairstow og John Rutter under kveldskonserten. Av norsk folkemusikk framføres Northern Light av den unge Ola D. Gjeilo, som er bosatt i USA, hvor han nyter stort ry som banebrytende korkomponist.

Marthe Werring Holmern studerte sang ved Musikkonservatoriet i Trondheim, før hun startet studier hos den kjente sangpedagogen Susanna Ekern ved Det Kongelige Operaakademi i København. Hun har gjort flere større sangroller ved Trøndelag Teater. Hun har også utført solistoppdrag i store kirkemusikalske verk.

Roger Andreassen akkompagnerer både gjestesolisten og kantoriet. Orgelverk av Josef Rheinberger og Egil Hovland setter kor- og solosangene i en stemning som gir trøst og oppmuntring på allehelgensdag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke