11. des
VEGEN INN I SKODDEHEIMEN: Bilde malt av hans kone.
 
Alzheimerdagen

Publisert: 21.sep.2010 04.12
Oppdatert: -
21. september er Den internasjonale Alzheimerdagen. I vårt distrikt markeres den med bøsseinnsamling og stort seminar på Sanderud. Tema for dagen er: Demens, selvforståelse og samspill. Pårørende og forfatter Ola Hunderi vil snakke om sin kone, som døde av Alzheimer. Han har kalt sitt foredrag: «Vegen inn i skoddeheimen. Hvordan oppleves det gradvis å miste sin ektefelle?» Ektefellen malte seg gjennom sjukdomsforløpet og hans foredrag har gjort inntrykk på mange.
Sjefpsykolog ved Alderspsykiatrisk enhet, Molde sykehus, Kjersti Wogn Henriksen, vil snakke om: «Demens, selvforståelse og samspill».
Demensprisen skal også deles ut. Og under seminaret vil det være utstilling av aktuell litteratur.
Alzheimerdagen ble stifet den 21. september 1994 i Edinburgh av den internasjonale Alzheimerforeningen og Verdens helseorganisasjon, WHO. Sykdommen sees over hele verden og den berører oss alle. En markeringsdag utfordrer alle til å lære litt mer om sykdommen og dens symptomer. Og det at allmennheten får større kunnskap hjelper pårørende, helsepersonell, familie og venner til å akseptere og leve med denne sykdommens lidelser.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke