11. des
KURS: Tulku Lobsang Rinpoche.
 
Analytisk meditasjon, workshop og foredrag

Publisert: 12.jan.2018 13.36
Oppdatert: 12.jan.2018 13.35

Den tibetanske buddhistmesteren og doktor innen tibetansk medisin, Tulku Lobsang Rinpoche, besøker Nes og Hamar fra tirsdag til fredag i regi av Nangten Melang Norge – senter for buddhistisk medisin og filosofi. Først på programmet står tredagers kurs i analytisk meditasjon på Hoel gård på Nes med oppstart tirsdag klokka 16.00. Han tar utgangspunkt i at vi søker etter svar og lærere utenfor oss selv, men hvordan finne sin indre visdom? «Et spørsmål er bedre enn tusen svar. Med riktig spørsmål kan vi alltid finne løsningen i oss selv. Vi trenger ikke en lærer som gir oss svar, men en som stiller oss det riktige spørsmålet og viser oss veien til oss selv. Å motta et spørsmål for gjentakende å reflektere over dem kalles for analytisk meditasjon, en metode innen den tibetanske buddhismen hvor det antas at svaret alltid er til stede i oss selv. Tulku Lobsang vil introdusere «108 Spørsmål fra Tibets Hemmelige Visdom». Spørsmålene gir oss mulighet for å oppdage kjente og verdifulle sannheter som ligger i vårt indre. De hjelper oss til å forstå våre liv og vekke vår indre visdom», heter det. Det er påmelding til Lisa Birgitta Larsson på Nes. Fredag klokka 11.00-14.00 blir det workshop på Espern med enkle øvelser for avslapping, og samme dag klokka 19.00-20.00 holder han foredrag i Multisal Pauline Hall i Hamar kulturhus med tema «Hvordan se problemer som muligheter». Til foredraget og workshopen er det ikke påmelding.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke