8. des
SAMTALE: Kriminolog Paul Larsson kommer til biblioteket i Brumunddal torsdag.
 
Ansvar, skyld og straff

Publisert: 20.okt.2010 04.12
Oppdatert: -
Litteraturuka i Ringsaker åpner torsdag med kriminolog Paul Larsson i samtalemøte med Madeleine Cederström på biblioteket i Brumunddal. Tema er «Det ansvarsbevisste mennesket - Får vi som fortjent?»
Paul Larsson er født og oppvokst på Kongsvinger og har en doktorgrad i kriminologi. Han har arbeidet ved Institutt for kriminologi og har vært seksjonssjef i politidirektoratet. Nå er han professor ved Politihøgskolens forskingsavdeling. Fra 1. november er han i tillegg gjesteprofessor ved Linnéuniversitetet i Småland i Sverige.
I Brumunddal skal han snakke om kriminalitet, skyld og ansvar, og han tar opp det personlige ansvaret i dimensjonen forbrytelse og straff. Larsson og Cederström skal trekke med seg publikum inn i samtaler om enkeltmennesket og friheten til å gjøre selvstendige valg, og stiller spørsmål om vi tar ansvar for vårt liv og våre muligheter, og om den som krenker andre blir stilt til ansvar for sine handlinger.
Hvordan korrigerer samfunnet feilaktige hendelser og krenkelser? Bidrar straff til at vi skiller hva som er rett og galt samtidig som det sender et budskap om hva et samfunn aksepterer og hva som ikke godtas? Dette er noen av de viktige spørsmålene som skal drøftes på biblioteket i Brumunddal torsdag.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke