11. des
FRA USA: Dave Weld and The Imperial Flames i Hamar Bluesklubb.
 
Aprilblues
Hamar Bluesklubb får storfint besøk når det amerikanske bluesbandet Dave Weld an The Imperial Flames spiller i bluesklubbens Aprilblues på Gregers fredag kveld.

Publisert: 11.apr.2013 04.13
Oppdatert: -
Dave Weld and The Imperial Flames er på europaturné, dette er deres første norgesbesøk og Hamar er en av to utvalgte byer som står på turnélista.
Gitarist, vokalist, låtskriver og bandleder Dave Weld ble født i Chicago i 1952. Han fant noen utslitte 78-plater i familiens kjeller, og Dave fikk sitt første møte med bluesmusikken. De tidligste inspirasjonskildene var artister som Howling Wolf, Muddy Waters, Blind Willie Johnson og BB King.
Etter at han bodde i New Mexico en periode, reiste Weld tilbake til Chicago og oppdaget at han følte seg hjemme i klubbene på byens vestside. Mot slutten av 70-tallet spilte han med blueseliten, og utviklet et nært vennskap med legenden J. B. Hutto.
I 1988 dannet Weld sitt eget band, Dave Weld and The Imperial Flames, som har hatt varierende besetning gjennom årenes løp. Til Hamar har han fire eller fem musikere med seg.
Bandet har spilt på de fleste kjente bluesfestivaler i USA og Europa, blant annet på Mayport Blues Festival i England, Chicago Blues Festival i USA, Valley Blues og Birmingham Blues Festival.
- Bandet spiller antakeligvis den råeste og tøffeste bluesmusikken av i dag, hevder bluesklubbens Dag Henrik Andersen.
Konserten starter klokka 22.00, men Gregers holder åpent fra klokka 16.00.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke