11. des
 
Arbeidsgivere med ansatte med revmatisk sykdom

Publisert: 10.feb.2014 04.13
Oppdatert: -
Revamtismesykehuset Lillehammer har temadag for arbeidsgivere torsdag klokka 12.00-15.00. Mange revmatikere fungere mye bedre enn før på grunn av mer effektive medisiner. Mange er i arbeid, men kan likevel ha flere utfordringer enn friske. I temadagen belyses utfordringene som arbeidsgivere kan stå overfor. Sykehusets pasienter framhever ofte at de ønsker at arbeidsgiver har forståelse for hva revmatisk sykdom kan gi av utfordringer. Forskning trekker også fram arbeidsgivers viktige rolle i sykefraværsarbeidet. Hensikten er derfor å lage en arena hvor arbeidsgivere kan hente påfyll og utveksle erfaringer, slik at arbeidsnærværet øker. Målet er at arbeidsgivere skal få generell kunnskap om revmatisk sykdom, få ideer til tilrettelegging og kunnskap om Nav-ordninger. Like viktig er møtet med andre arbeidsgivere for utveksling av erfaringer og problemstillinger. Det legges opp til anonymitet i forhold til arbeidsplass og ansatt. Temaene er «Arbeidshelse ved revmatisk sykdom», ved revmatolog Line Asplin Grundtvig, «Min arbeidsplass» ved en bruker, «Tilrettelegging på arbeidsplassen» ved ergoterapeut Elisabeth Hasselknippe og «Muligheter fra Nav» ved sosionom Tamara Pettersson. Temadagen avrundes med utveksling av erfaringer og problemstillinger. Det blir også pause med lett servering. For å delta på temadagen må interesserte melde sin ankomst til Elisabeth Hasselknippe eller Tamara ved Revmatismesykehuset Lillehammer senest i løpet av tirsdag.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke