6. des
OM BIBLIOTEKET: Knut Olav Almås (t.v.) og Sigmund Løvåsen.
 
Arena for dannelse og identitet
Ringsaker bibliotek i Moelv feirer 200-årsjubileum med foredragskveld tirsdag klokka 19.00 med Knut Olav Almås og Sigmund Løvlien.

Publisert: 11.feb.2013 04.13
Oppdatert: -
Kultur-, debatt- og forskingsredaktør i Aftenposten, Knut Olav Åmås, vil snakke om «Biblioteket - den hviskende samfunnsskaperen».
I sitt foredrag peker han på at dyktige bibliotekarer redder sjeler i norske byer og bygder og stiller spørsmålet om hvordan man skal sikre og styrke bibliotekene som de hjørnesteiner de er i lokalsamfunnene i årene framover.
Leder i Den norske Forfatterforening, Sigmund Løvåsens, foredrag har tittelen «Brennpunkt for tanken».
Knut Olav Åmås har utgitt mer enn et dusin bøker. Han har vært blant annet forlagsredaktør i Universitetsforlaget og redaktør i Samtiden.
Almås har mottatt flere priser for sin journalistikk og kommentarvirksomhet, blant annet Norsk Bibliotekforenings pris i 2010.
Forfatteren Sigmund Løvåsen er født i Trysil. Han debuterte i 2003 med «Nyryddinga», og har senere utgitt to romaner og skrevet skuespill.
Fra mars 2012 leder Løvåsen Den norske Forfatterforening. Han har blant annet mottatt Tarjei Vesaas' debutantpris og Bjørnsonstipendet.
Det serveres bursdagskake i pausen.
Arrangeres av Ringsaker bibliotek sammen med Klaape Kulturformidling og er støttet av Fritt Ord.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke