14. des
 
Asparges på grillen

0
Publisert: 25.mai.2016 04.09
Oppdatert: 25.mai.2016 04.09

Asparges er en favoritt på tapasbordet og koldtbordet. Deilig liten aspargesrett til kveldsmat eller som tilbehør.

500 gr grønn frisk asparges

8 skiver spekeskinke (evt. parmaskinke)

4 ss revet frisk parmesan

salt, pepper og sukker

Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle.

Kok aspargesene i ca. 2 minutter i kokende vann med litt salt og sukker og avkjøl i iskaldt vann i ca. 1 minutt.

Rull aspargesen inn i halv skinkeskive og Legg dem på et fat. Strø revet parmesanost og en god omgang med pepperkvernen over rett før servering.

Tips:

Du kan også grille asparges. Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.

(Frukt&Grønt.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke