9. des
 
Astronomilørdag

Publisert: 15.nov.2013 04.13
Oppdatert: -
Vitensenteret Innlandet arrangerer astronomilørdag lørdag fra klokka 10.54. Bakgrunnen for arrangementet er å kombinere lek og moro med læring og nysgjerrighet, samt at dagen skal inspirere store og små til å se opp på stjernehimmelen utover vinteren. I astronomilørdagen kommer det besøk av rakettforskere fra Nammo på Raufoss, som har stand og lager papirprosjektiler med barna og viser sin nyeste demo på framtidens rakettmotor. Gjøvik og Toten astronomiske forening (GOTAF) stiller med flere teleskoper til solobservasjon og stjernekikking. Det blir stjernehjullaging, smykkeverksted og planetarievisninger med Vitensenterets egen astronaut fra klokka 12.00, og klokka 16.09 er tiden inne for Vitensenterets fysikkshow. Etter showet bærer det ut for å se på stjernehimmelen gjennom teleskoper i senterets nyvinning, vandringen «The Planetfield», som tar for seg vårt eget solsystem fra sola til de ytterste planeter. Dette foregår på Gjøvik Gård. Senteret stenger etter showet, men butikken er åpen med salg av stjernehjul og ting til adventskalenderen og julegaver, mens kafeteriaen serverer astronomimat til klokka 18.59. Vitensenteret Innlandet finner du i Brennerivegen 1.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke