9. des
KAMMERMUSIKK: Trio Locale.
 
«At kunne det, men ikke behøve det»
Trio Locale feirer stemmerettsjubileet med konsert i Vang kirke søndag klokka 18.00.

Publisert: 26.okt.2013 04.13
Oppdatert: -
Trio Locale består av Torhild Fimreite (klaver), Arjan Nieland (cello) og Torgeir Ziener (klarinett).
100-årsjubileet for kvinners stemmerett i Norge markerer trioen ved å spille musikk av hovedsakelig kvinnelige komponister.
Men det blir også musikk av Franz Liszt og argentinske Astor Piazzolla og faktisk også å se. For i denne delen av konserten slutter tre dansere seg til ensemblet. Her vil publikum få oppleve bevegelseskunsten eurytmi framført av Anne-Marit Bårdseth, Bente Pedersen Kienlin og Asle Vegard Bjørnrud.
Konserten åpner med «Trio i Ess-dur» for klarinett, cello og klaver av franske Louise Farrenc.
Også norske Agathe Backer Grøndahl hørte til blant 1800-tallets mest ettertraktede pianister
i Europa, og Torhild Fimreite spiller «Fantasistykker, op. 39» som inneholder romantiske titler som «Sommernatt» og «Rosernes sang».
Tredje og siste kvinnelige komponist er Clara Schumann. Hun levde i skyggen av sin ektemann Robert Schumann, men hadde likevel en betydelig karriere som pianist. Hennes egne komposisjoner er viet oppmerksomhet først i senere år. Blant de beste er «Klavertrio i g-moll, op. 17» fra 1846. Fra dette verket spiller Trio Locale første sats i en versjon der den opprinnelige fiolinstemmen blir erstattet av klarinett.
Og hva skjuler seg bak konsertens tittel, «At kunde det, men ikke behøve det»? Det finner du ut søndag. Musikkutvalget i Vang kirke er arrangør.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke