14. des
DANS: Berstad, Seljeseth og Ryg Helgebostad.
 
Av historisk grunn

Publisert: 25.mai.2016 04.03
Oppdatert: 25.mai.2016 04.03

Tirsdag blir det danseforestilling utenfor Hamar Kulturhus når forestillingen «Av historisk grunn» vises i eget sølvtelt ved siden av Kulturhuset klokka 14.00 og 18.00. De tre unge, fremadstormende danserne og koreografene Eivind Seljeseth, Ingeleiv Berstad og Kristin Ryg Helgebostad har laget et koreografisk verk norsk kunsthistorie ikke har sett maken til. Gjennom dybdeintervjuer med 20 av våre kjæreste, mest etablerte norske koreografer, blant annet Jo Strømgren og Hooman Sharifi, har de tre koreografene fått et eksklusivt innblikk i idéverdener og forestillinger som har ligget kunstnerne nært, men som av ulike grunner ikke har blitt virkeliggjort i det aktuelle. I «Av Historisk Grunn» får de sin plass i et rom fylt til randen av dansekunst som aldri skjedde. «Forestillingen ønsker å møte publikum på en måte som gjør at de små øyeblikkene kan stå side om side med de grandiose», heter det i pressemeldingen. Og det stopper ikke her. Koreografitrioen, som ellers turnerer nasjonalt og internasjonalt med ulike prosjekter og jobber med Carte Blanche, er undervegs på sin turné til intet mindre enn femten av landets kulturhus. De forskjellige lokale praktbyggene skaper både forventninger og debatt i forbindelse med hva husene skal tilby innbyggerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke