14. des
 
Ave Maria-konsert
Gabriele Maria Niedermeier (sopran), Beate Marie Tonheim (resitasjon) og Torhild Fimreite (piano) framfører Ave Maria-konsert i Sjusjøen fjellkirke 5. juledag fredag klokka 19.00 og i Hamar Kunstforenings lokaler, i Kirkebakken 12 i Hamar 6. juledag lørdag klokka 18.00.

Publisert: 27.des.2017 09.10
Oppdatert: 27.des.2017 09.10

Konserten er en hyllest til Maria og en musikalsk og poetisk reise som skildrer hennes liv gjennom musikk av blant andre Edvard Grieg, Antonio Vivaldi, Franz Schubert og Max Reger.

«Maria, Jesu mor, var tidlig dyrket og er en sentral og betydningsfull kvinne i vår historie. Gjennom Martin Luthers reformasjon i 1517 ble hun mer eller mindre usynliggjort. Med Nikolai Grundtvig (1783–1872) fikk Maria en sterkere posisjon tilbake. Han mente at hun var viktig gjennom sin menneskelighet, men også i kraft av sin kvinnelighet», skriver Gabriele Maria Niedermeier.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke