6. des
TOLKER BACH: Bærum Bachkor har konsert i Ringsaker kirke lørdag ettermiddag. FOTO: LARS OPSTAD
 
Bachs bursdag
Bærum Bachkor har bursdagskonsert for Johann Sebastian Bach tre dager på etterskudd i Ringsaker kirke lørdag klokka 16.30 i et samarbeidsprosjekt mellom koret og Ringsaker kirkes orgelkomité.

Publisert: 24.mar.2017 06.11
Oppdatert: 24.mar.2017 06.11

Verk av Johann Sebastian Bach (1685-1750) står naturlig nok sentralt i programmet, som også omfatter verk av Bachs forfedre og etterkommere, samt Knut Nystedts «Immortal Bach». Hovedverket Bachs store tokorige motett «Singet dem Herrn».

Bærum Bachkor teller 30 sangere og ledes av Thröstur Eiriksson. Han er kantor i Høvik kirke og har disputert for doktorgrad i hymnologi.

Særlig Johann Sebastian Bachs står sentralt i Thröstur Eirikssons musikergjerning. og i mer enn 30 år har koret arbeidet for å gi Bachs kormusikk mønstergyldige framføringer i høymesser og ved konserter.

Konsertens musikerne er Roar Blåsmo Bye på cello, Roger Morland på kontrabass og Roger Andreassen på orgel.

I år markeres 500-årsjubileet for Martin Luthers reformasjonsverk. Johann Sebastian Bach var den fremste Luther-tolkeren i toner, og reformatoren var utvilsomt en mektig inspirator for Bach.

«Lørdagens konsert tjener dermed tre hensikter. Bachs bursdag feires med hans egen musikk, reformasjonsjubileet som kulminerer med reformasjonsdagen 31. oktober får et musikalsk apropos, og orgelsaken i Ringsaker kirke får oppmerksomhet og kjærkomne inntekter», forteller organist Roger Andreassen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke