10. des
 
Baguette med biff
Biff med chimichurri, servert i baguette. Super nytemat! Norsk biffkjøtt spicet opp med chimichurri, en urtedressing fra Argentina. En liten matreise!

0
Publisert: 29.jun.2015 04.00
Oppdatert: 29.jun.2015 04.00

Ingredienser

600 gr biff av ytrefilet storfe

2 ss olje

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

Chimichurri saus:

25 gr hakket flatbladet frisk persille

2 ss hakket frisk oregano

2 ss hakket frisk koriander

2 båter finhakket hvitløk

1⁄2 ts salt

1⁄2 ts nykvernet pepper

2 ss rødvinseddik

1 ss sitronsaft

1 dl olivenolje

2 stk baguette , delt i to

125 g kremost naturell

2 stk bifftomat i fine skiver

Slik gjør du:

1. Start med å lage chimichurri saus. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.

2. Sett den til siden og la smakene marinere seg. Serveres romtemperert. Kan holde seg i kjøleskapet.

Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

3. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tynne skiver.

4. Del opp baguetter. Smør på kremost og ha på tomat, biffkjøtt og chimichurrisausen.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke