14. des
LIVET PÅ MÅNEN: Sett fra bakgården hos Tante Gerda i filmen «Le Voyage dans la Lune», (Reisen til månen).
 
Bakgårdsfilm
Fra torsdag til og med lørdag kan du se film utendørs i en av byens eldste bakgårder på Tante Gerdas Scene. Tema i år er animasjonsfilm i anledning 100-årsjubileet for sjangeren.

Publisert: 27.aug.2014 04.00
Oppdatert: 27.aug.2014 07.24

«Brudeferden i Hardanger» (1926) av Rasmus Breisten vises torsdag klokka 20.00. Tema for kvelden blir filmmusikk, med foredrag av filmkomponist Halldor Krogh, som har arbeidet med norske stumfilmer med ny musikk i samarbeid med Kringkastingsorkesteret. Som innledning forteller han om stumfilmmusikk og sitt arbeid. Fredag klokka 21.00 holder førsteamanuensis i film og fjernsyn ved Høgskulen i Volda, Gunnar Strøm, foredraget «100 år med norsk animasjonsfilm» som opptakt til visningen av filmen «Sinna mann» (2009) av Anita Killi, som er en verdens ledende animatører innen feltet «Cut out». Lørdag klokka 21.00 starter kvelden med musikalsk improvisasjon til stumfilmen «Reisen til månen» av Georges Méliès (1902). Musikere er Anne Bolette Stang Eng (vokal), Eilert Kolberg (bass), Skjalg Lidsheim (slagverk) og Frode Berntzen (gitar). Filmen regnes som den første science fiction-filmen. Den handler om en ekspedisjon av forskere som drar til månen i en rakett, og egner seg ypperlig til musikalsk improvisasjon. I pausen vises den lokale kortfilmen «Semivivo» av Maren Ingeborg Guldbrandsen. Hovedfilmen lørdag er animasjonsfilmen «Corpse Bride» (2005) i regi av Tim Burton. Filmen handler om et forestående bryllup, der brudgommen blir dratt ned i underverdenen til den døde bruden Corpse Bride.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke