12. des
BAKGÅRDSKINO: Med «Postmannen» (bildet) og «Heftig og begeistret».
 
Bakgårdsfilm
For sjuende året på rad viser Tante Gerdas Scene filmer i Tante Gerdas bakgård i Strandgata, og denne gangen er turen kommet til den legendariske «Postmannen» av Michael Radford fredag og «heftig og begeistret» lørdag.

Publisert: 30.aug.2017 06.11
Oppdatert: 30.aug.2017 06.11

I «Postmannen» («Il Postino») som vises fredag klokka 21.00, ankommer eksilcubaneren og poeten Pablo Neruda (Philippe Noiret) en liten øy i Italia og får så mange brev at Mario (Massimo Troisi), en ufaglært arbeidsløs, hyres inn som postmann.

Hans jobb er ganske enkelt å levere den kjente forfatteren den daglige posten. Men Mario blir snart poetens student. Han lærer poesiens kunst for å imponere en lokal barpike, (Maria Grazia Cucinotta) som han er forelsket i. Neruda får innblikk i arbeidernes levekår i den lille landsbyen, og et spesielt vennskap oppstår.

Filmen fikk Oscar for beste filmmusikk i 1996.

Mindre legendarisk blir det ikke når Tangen Mandskor innleder med heftig og begeistret korsang til filmen «Heftig og begeistret» av Knut Erik Jensen lørdag klokka 20.30. Den kjente dokumentaren om sangerne i Berlevåg Mannsangforening fra 2001 har fått to Amandapriser.

Tante Gerdas kafé er åpen under visningene begge dager.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke