9. des
KLOVNESTREKER: Klovnen Knerten har show og lager ballongfigurer til barna.
 
Barnas dag
Klovneshow, ansiktsmaling, metallverksted, tegnekonkurranse, er stikkordene for årets versjon av Barnas dag, som går av stabelen på Norsk Jernbanemuseum søndag klokka 11.00-16.00.

Publisert: 09.okt.2015 04.00
Oppdatert: 09.okt.2015 04.00

Det er to år siden Klovnen Knerten sist gjestet arrangementet. Nå er han tilbake med et show som fanger både barn og voksne.

Her blir det trylling, ballonger, komiske vitser og verbale stunt. I tillegg lager han ballongfigurer som han gir bort til barna.

Ansiktsmalerne gjør barnas fjes om til fargerike kunstverk, og ungene kan velge om man vil være kattepus, tiger, prinsesse, sommerfugl, monster eller noe helt annet. Bare fantasien setter grenser.

På Vitenverkstedet blir det byggeaktiviteter, hvor de håpefulle kan prøve deg som brubygger og gå over brua etterpå.

På Metallverkstedet er det støping og maling av tinnfigurer. Nye figurer er ankommet museet.

Biblioteket, som er et spesialbibliotek for norsk jernbanevirksomhet og kultur, er åpent, og det blir kaffe- og vaffelsalg.

For de eldre gjestene kan museets faste utstillinger være av interesse. I helgen vises «Mørke spor, jernbanen og 2. verdenskrig» og «Langs smale spor. Tertiærbanen Tertitten i foto» i innendørssamlingene.

Vogn- og lokomotivhallen i museumsparken, inkludert Dovregubben, er også åpen for publikum hele helgen.

Museet er åpent tirsdag-lørdag klokka 11.00-15.00 og søndag klokka 11.00-16.00.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke