6. des
DYRAS DAG: Hesteskyss hører med.
 
Barnas favoritt

Publisert: 14.jul.2012 04.13
Oppdatert: -
Barnas favorittarrangement på Glomdalsmuseet, Dyras dag, går av stabelen søndag klokka 12.00-16.00. Dyras dag er et stort familiearrangement med dyra i fokus, og i år er sauen tema for dagen. Her blir det muligheter for å lære mye om sau, og mange aktiviteter knyttet til sauen og produktene den gir. Hele dagen blir det hesteskyss og ridning på hest og ponni. I tillegg kan store og små slå seg med på ansiktsmaling, trådarbeid, steking av vafler på gamlemåten i bryggerhuset, toving av ull, plantefarging av garn, karding, spinning og strikking, skinnfellsøm, konkurranser og gamle leker. Barneforestilling med «Søstrene fra Værket» vises klokka 13.00, og klokka 14.00 og 15.00 legger jegere i alle størrelser ut på småkrypjakt, der det skal letes etter insekter og andre småkryp sammen med Øystein Olav Roten ute i friluftsmuseet. Det blir også kjøring av vassdrevne anlegg, som stampa og kverna klokka 12.15 og 15.15. Petershagen kro er åpen hele dagen med hjemmelaget mat på menyen. Museet er åpent hver dag klokka 10.00-17.00, og utstillingene «Latjo drom» om taternes historie, den medisinhistoriske utstillingen «Gammeldoktoren og apoteket», «Mangfoldige Hedmark» om innvandring og «Form» om stilhistorie, er også verdt et besøk.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke