16. des
BAROKK: Gjøvik Sinfonietta med Bjarte Eike (fiolin) og Fredrik Bock (lutt) tar publikum med på en reise i barokkens toneverden søndag.
 
Barokke godbiter

Publisert: 27.nov.2010 04.12
Oppdatert: -
Søndag kveld gjester barokkfiolinisten Bjarte Eike Ringsaker kirke hvor Gjøvik Sinfonietta spiller opp til tonefest i barokkens tegn.
Fiolinist Bjarte Eike er gjøvikenser med København som base, og i dansk musikkliv er Eike en svært respektert barokkmusiker.
Blant musikerne i søndagens konsert er luttspilleren Fredrik Bock. Gjøvik Sinfoniettas 12 strykere spiller alle med barokkbue, og musikerne står og spiller under den timelange konserten.
Bjarte Eike har valgt et ønskeprogram i barokkmodus, en riktig godbit for elle «barokkfreaks», skal vi tro Ringsaker kirkes organist Roger Andreassen.
På programmet: «Julekonsert - Concerto grosso i c-moll» av Pietro Antonio Locatelli (1695-1764), «Polsk konsert i G-dur» av Georg Philipp Telemann (1681-1767), «Lachrimae antique» av John Dowland (1563-1626) og «Julekonsert - Concerto grosso i g-moll» av Arcangelo Corelli (1653-1713).
Konserten arrangeres av Gjøvik Sinfonietta i samarbeid med Barokksolistene.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke