9. des
EPISK DRAMA: Pelle Nilssen forteller om bestefaren som forlot familien og emigrerte til Amerika i 1909.
 
«Bestefar i Ville Vesten»
Sons of Norway Hamar Lodge åpner høstsemesteret med møte på Migrasjonsmuseet på Åkershagan mandag klokka 19.00. Til møtet kommer Pelle Nilssen for å snakke om sin bok «Bestefar i Ville Vesten, unggutten som ikke ville være far».

Publisert: 14.aug.2017 06.32
Oppdatert: 14.aug.2017 06.32

Boka er et episk drama fra ikke bare gode gamle dager. Den er sjangeroverskridende, både roman og dokumentar. Den omhandler en del av emigrasjonshistorien som har vært svært lite kjent, men som samtidig er relevant og gjenkjennelig på nasjonalt plan.

Fortellingen om farfarens oppvekst, ungdom, reisen til Amerika og livet hans der er full av drama, tragedie, mot, savn, ansvarsfraskrivelse og frihetstrang. I boka tegner Nilssen et norsk tidsbilde for 100 år siden og gjennom et USA i rivende utvikling.

– Historien er basert på det som i alle år var et stort mysterium, slik det var i mange familier. Hvor ble det av min farfar, Henry Nikolai Nilsen, som reiste til USA og ble hetende Nelson? Begynnelsen til løsningen og boken fant sted da min svigerdatter Anna Hotvedt sa det magiske ordet «internett», sier Nilssen.

Pelle Nilssen er født og oppvokst på Avaldsnes og bor nå i Oslo. Han var journalist i dagspressen i mange år og Rogalands første turistsjef, samt redaktør av flere fagtidsskrifter innen reiselivsnæringen. Han har også skrevet reisereportasjer fra en rekke land.

Møtene i Sons of Norway er åpne for alle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke