5. des
 
Betasuppe på svineknoke
Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.

Publisert: 10.jun.2018 13.28
Oppdatert: 10.jun.2018 13.28

2 stk lettsaltet eller røkt svineknoke

3 l vann

2 stk løk

6 stk potet

6 stk gulrot

1 stk sellerirot

1 stk kålrot

1 stk purre

Slik gjør du

1. La svineknokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer. Knokene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena.

2. Ta opp kjøttet med en hullsleiv eller lignende og la kjøttet få slå av seg litt varme.

3. Vask, skrell og del opp alle grønnsakene i passe store terninger.

4. Sil kraften og kok den opp på nytt. Tilsett grønnsakene og kok dem møre.

5. Rens svineknokene fri for svor, fett og ben. Skjær kjøttet i fine terninger og tilsett i suppa.

Server med flatbrød og godt smør.

(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke