500 g flatbiff av reinsdyr eller reinsdyrstek
4 ss hvetemel
10 dl vann
4 stk potet
2 stk gulrot
½ stk løk
1 ts salt
¼ ts pepper
event. noen dråper sukkerkulør
1.Skjær kjøttet i terninger, og ha det i ei gryte.
2. Lag meljevning ved å blande mel og ca. 3 dl av vannet (kaldt). Hell meljevningen og resten av vannet over kjøttet. La det koke opp under omrøring for å unngå klumper i sausen.
3. Skrell poteter og del dem i to. Skrell gulrøtter og kutt dem i tykke skiver. Hakk løken. Ha poteter og grønnsaker i gryta og kok til potetene er møre.
4. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en mørkere saus kan du tilsette noen dråper sukkerkulør.
Server bidos med grovt, nybakt brød, smør og tyttebær.
NB! For å få fin farge og god smak på retten, er det viktig å ha meljevningen over kjøttet før du setter det til koking.