9. des
 
Biff med løk

0
Publisert: 13.okt.2015 04.00
Oppdatert: 13.okt.2015 04.00

Biff med løk er en klassiker! Her har vi brukt ytrefilet, men det er ingenting i veien for å slå til med indrefilet på denne retten. Det beste trikset for å oppnå perfekt stekt løk er lav temperatur og god tid. Kos deg!

(4 porsjoner)

4 biffer av ytrefilet storfe (à 200 g)

1 ts salt

1 ts grovmalt pepper

2 ss smør eller margarin til steking

Stekt løk:2 store løk i skiver

2 ss smør eller margarin til steking

1⁄2 ts salt

Tilbehør:800 g potet

2 ss finhakket frisk persille

1 pakke aspargesbønner

Slik gjør du:Legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.1. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med vann, ca. 20 minutter. Dryss over finhakket persille før servering.2. Smelt smør eller margarin i en stekepanne og stek løk på middels varme til den blir gyllen og karamellisert. Krydre med salt.3. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene i en varm stekepanne med smør eller margarin, til det pipler ut kjøttsaft på oversiden, 2–3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler rosa kjøttsaft ut på den andre siden. Biffene er nå medium stekt.4. Kok aspargesbønner i 2 minutter i en kjele med lettsaltet vann. Server biffene med brunet løk, aspargesbønner og potet.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke